Να αυτοκτονήσει αποπειράθηκε μια γυναίκα σε παραλία της Αγίας Μαρίνας στα Χανιά της Κρήτης, ευτυχώς όμως ο ναυαγοσώστης που βρισκόταν εκεί, αντιλήφθηκε τι πήγε να κάνει και την έσωσε την τελευταία στιγμή.

Ο λόγος για μία 50χρονη Νορβηγίδα, η οποία λίγο πριν τις 17.00, κολύμπησε μέχρι ενός σημείου στη θάλασσα και στη συνέχεια έβαλε το κεφάλι της μέσα στο νερό για θέσει τέλος στη ζωή της.

Μόλις όμως ο ναυαγοσώστης την είδε, βούτηξε μέσα στη θάλασσα και έσωσε τη γυναίκα, η οποία σύμφωνα με zarpanews.gr, ήταν σε κατάσταση μέθης. Μάλιστα αφού έβγαλε την τουρίστρια στην παραλία, σώα και αβλαβή, εκείνη αντί να ευχαριστήσει το «φύλακα άγγελό» της, ξεσήκωσε με τις βρισιές της την παραλία στον πόδι, λέγοντας παράλληλα στον έκπληκτο ναυαγοσώστη «θέλω να πεθάνω, δεν έπρεπε να με σώσετε... Δεν με αγαπάει κανείς». 

Οι έντονες διαμαρτυρίες της 50χρονης Νορβηγίδας σταμάτησαν, μόνο όταν το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που ειδοποιήθηκε, τη μετέφερε στο Νοσοκομείο Χανίων.

Λίγο αργότερα, σε παραλία στα Άπτερα, ένας άλλος ναυαγοσώστης, γλύτωσε μια 37χρονη γυναίκα από πνιγμό.

Το περιστατικό μάλιστα συνέβη, περίπου 10 λεπτά μετά τη λήξη της βάρδιας του ναυαγοσώστη, ο οποίος, αν και είχε φύγει, ειδοποιήθηκε από τους λουόμενους, και επέστρεψε.

Τελικά βούτηξε και έβγαλε σε καλή κατάσταση στην παραλία την γυναίκα, που μετά το αρχικό σοκ μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Χανίων, αφού είχε πιει αρκετό νερό.

Επίσης, πριν από λίγες ημέρες, ένας άνδρας σώθηκε χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των ναυαγοσωστών, στην παραλία της Γεωργιούπολης στην Κρήτη.