Ανακοίνωση της ομοσπονδίας προσωπικού ΛΣ:

Συνάντηση με τον κ. Δρίτσα Θεόδωρο υποψήφιο βουλευτή Α’ Πειραιά, πρώην υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και τομεάρχη Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ, πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία της Ομοσπονδίας μας.

Κατά τη συνάντηση είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε εποικοδομητικά για όλα τα θέματα που απασχολούν τα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Από την πλευρά μας θέσαμε ως πρώτη προτεραιότητα την επαναφορά της οργανικής δύναμης στις 10.250 θέσεις, που ορίζεται στην παρ. 14 του άρθρ. 56 του ν. 4150/2013, με παράλληλο επανασχεδιασμό του ΠΔ 81/2012 για την κατανομή του προσωπικού.

Ο κ. Δρίτσας Θ. δήλωσε ότι και λόγω της θητείας του στο υπουργείο μας είναι σε θέση να γνωρίζει σε βάθος ότι το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή ανταποκρίνεται στην αποστολή του στο έπακρο, προσφέροντας στη χώρα μας τα διεθνή εύσημα για τις χιλιάδες διασώσεις κατά την έξαρση του προσφυγικού φαινομένου. Αναφορικά με την επαναφορά της οργανικής δύναμης μας δήλωσε ότι οι συνθήκες είναι ώριμες πλέον για κάτι τέτοιο και ότι ήδη δρομολογούνταν με τη σύσταση της Ομάδας Εργασίας για την ανακατανομή-εξορθολογισμό των οργανικών θέσεων του προσωπικού του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. κάτι τέτοιο και ότι ήδη δρομολογούνταν με τη σύσταση της Ομάδας Εργασίας για την ανακατανομή-εξορθολογισμό των οργανικών θέσεων του προσωπικού του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Επιπλέον ο κ. Δρίτσας Θ. έκανε σαφές ότι το Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., πρέπει να διατηρήσει την αυτονομία του, με την αποφυγή αντίστοιχων επισφαλών πειραματισμών, που βιώσαμε στο παρελθόν και οι όποιες αλλαγές θα πρέπει να συμβαίνουν με σχεδιασμό και μετά από μελέτες.

Η Ομοσπονδία μας θα συνεχίσει τις συναντήσεις με εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων προκειμένου θέσουμε όλα τα ζητήματα, που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα δράσης μας και να λάβουμε ενόψει των εθνικών εκλογών τις προγραμματικές τους θέσεις και δεσμεύσεις επί αυτών.