Για προσάραξη σκάφους, στην παραλία “ΑΥΛΑΚΙ” δυτικά των Παξών

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Παξών, για προσάραξη σκάφους, στην παραλία “ΑΥΛΑΚΙ” δυτικά των Παξών, καθώς και ότι οι δύο (02) επιβαίνοντες του είχαν αποβιβαστεί από αυτό και βρίσκονταν σε δυσχερή θέση, σε δύσβατο σημείο της εν λόγω περιοχής.

Άμεσα απέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. ενώ παράλληλα από ξηράς αναχώρησε περιπολικό όχημα Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή αλλά και της έλλειψης οδικού δικτύου, τα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής πραγματοποίησαν κατάβαση από απόκρημνη περιοχή σε έτερη παραλία και από εκεί μετέβησαν στην παραλία “ΑΥΛΑΚΙ” εντοπίζοντας τους δύο (02) αλλοδαπούς ηλικίας 46 και 66 ετών, καλά στην υγεία τους. Κατά δήλωσή τους, στην προσπάθεια τους να απομακρυνθούν από ακτή με την ενοικιαζόμενη λέμβο “ΒΙΟΛΕΤΑ” Σ.Π. 263, παρασύρθηκαν από τον έντονο κυματισμό, με αποτέλεσμα την προσάραξη του σκάφους.

Οι ανωτέρω παραλήφθηκαν με ασφάλεια από τα στελέχη Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκαν με περιπολικό όχημα Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. στην οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ με μέριμνα της ιδιοκτήτριας θα πραγματοποιηθεί η αποκόλληση της λέμβου.