Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Νάξου, από ιδιώτη για σκάφος, το οποίο φέρεται να βρίσκεται σε κίνδυνο, στις βραχονησίδες Αμαρίδες.

Άμεσα στην περιοχή προς παροχή συνδρομής έσπευσαν δια θαλάσσης περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το Ε/Γ/Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ IV” Ν.Ν. 64, με επιβαίνοντα στέλεχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το Τ/Χ “ΑΡΓΟΚΟΙΛΙΩΤΙΣΑ” Τ.Ν. 99 καθώς και το σκάφος ΚΥΜΑ Τ.Ν. 133, ενώ από ξηράς κινητοποιήθηκε περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛΑΚΤ.

Το κινδυνεύον σκάφος αφού εντοπίστηκε ακυβέρνητο από το Α/Κ “ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ” Ν.Ν.16, ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια, συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, στο λιμένα Αγίας Άννας, με τους τρεις (03) επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους, ενώ κατά δήλωση του Πλοιάρχου το σκάφος παρουσίασε μηχανική βλάβη.

Από τη Λιμενική Αρχή Νάξου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “LOBSTER” μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον Νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δε διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.