Κρίσιμη για την τραγωδία στο Πόρτο Χέλι θεωρείται η μαρτυρία του μοναδικού αυτόπτη μάρτυρα του συμβάντος, που μπορεί να ρίξει φως στην υπόθεση.

Είναι ο καπετάνιος ενός σκάφους αναψυχής το οποίο είχε δέσει στον κόλπο του Κάιζερ στο Πόρτο Χέλι το βράδυ του Σαββάτου, όπου συνέβη η θανατηφόρα πρόσκρουση.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το newsit.gr, αυτός ήταν ο καπετάνιος που ενημέρωσε τις αρχές ότι έγινε η σύγκρουση του φουσκωτού με τη βάρκα και έφτασαν στο σημείο τα πλωτά από τις Σπέτσες και το Ναύπλιο για να πάρουν άμεσα μέρος στις έρευνες.

Ο αυτόπτης μάρτυρας κατέθεσε στους λιμενικούς και τόνισε χαρακτηριστικά πως “ είδα από μακριά να έρχεται ένα σκάφος με μεγάλη ταχύτητα. Από την εμπειρία μου θεωρώ πως πήγαινε με περισσότερους από 40 κόμβους. Είδα το άλλο σκάφος να έχει ένα λευκό περίβλητο φανό. Χωρίς να κόψει ταχύτητα έπεσε πάνω του. Κατευθείαν με το βοηθητικό σκάφος πήγα να βοηθήσω. Βρήκα έναν άνδρα χωρίς τις αισθήσεις του. Τον ανέβασα στο σκάφος και πήγαμε στην προβλήτα.

Η κατάθεση αυτή σύμφωνα με τους λιμενικούς είναι πολύ σημαντική για την τραγωδία στο Πόρτο Χέλι καθώς δείχνει πως η ξύλινη βάρκα είχε φως, καταρρίπτοντας έτσι τους ισχυρισμούς του 44χρονου χειριστή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open ενδέχεται ο ιδιοκτήτης του φουσκωτού να μπερδεύτηκε με τα φώτα που είχαν ανάψει το βράδυ στην παραλία τα σπίτια. Δεν κατάλαβε πως το συγκεκριμένο φως που έβλεπε ήταν της βάρκας και χωρίς να μειώσει ταχύτητα πέρασε πάνω απο τη βάρκα και την διέλυσε με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο οι δυο άνδρες και να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση η 60χρονη γυναίκα.

thestival.gr