Ενημερώθηκε πρωινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Αίγινας, για περιστατικό προσάραξης και ελεγχόμενης εισροής υδάτων στο Τ/Ρ-Α/Ψ σκάφος "OΝΤΙ"  Ν.Π. 9987 με δύο (02) επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους, στη θαλάσσια περιοχή έξωθεν λιμένα ν. Αίγινας.

Άμεσα, ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην περιοχή μετέβησαν ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και το Ε/Π-Τ/Ρ ''ΓΙΩΡΓΗΣ ΙΙ'' Ν.Π.  9356. Το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε το "OΝΤΙ", το οποίο είχε προσαράξει σε βραχώδη περιοχή και στη συνέχεια αποκολλήθηκε από το Ε/Π-Τ/Ρ "ΓΙΩΡΓΗΣ ΙΙ" και προσέδεσε με ασφάλεια πλησίον του λιμένα Πέρδικας. Κατόπιν μερικής αποκατάστασης από ιδιώτη δύτη, το εν λόγω σκάφος ρυμουλκήθηκε από το "ΓΙΩΡΓΗΣ ΙΙ" και κατέπλευσε με ασφάλεια σε ναυπηγείο ν. Αίγινας.

  Από το Λιμεναρχείο Αίγινας που διενεργεί προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του "OΝΤΙ" μέχρι επιθεώρησης του από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

                          *****

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Καβάλας, για περιστατικό προσάραξης του Α/Ψ σκάφους "ΤΕΒΑ"  Ν. Ιερισσού 313, με τρεις (03) επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους, σε βραχώδη αβαθή, στη θαλάσσια περιοχή Βρασίδα Νέας Περάμου Καβάλας.

Άμεσα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ελευθερών μετέβησαν στην περιοχή από ξηράς, ενώ καταδυτικό σκάφος "ΑΙΓΑΙΟ" Τ.Κ. 186, με επιβαίνοντες επαγγελματίες δύτες, αποκόλλησε και ρυμούλκησε το "ΤΕΒΑ", στη Νέα Πέραμο Παγγαίου Καβάλας, όπου και ανελκύθηκε για επισκευή.

  Από το Λιμεναρχείο Καβάλας που διενεργεί προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του "ΤΕΒΑ" μέχρι επιθεώρησης του από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.