Τέλος καλό, όλα καλά... Λιμάνι Αθηνιού στη Σαντορίνη.. Ο καιρός λίγο φουσκωμένος από νότια κατεύθυνση και η έλευση του "Πρέβελης" από τη Μήλο έφερε την ... είδηση: "πρόσκρουση" στο λιμάνι στη διάρκεια της διαδικασίας πρόσθεσης του πλοίου... Κανένας τραυματισμός επιβατών ή μέλος πληρώματος και αναμονή για την έλευση του νηογνώμονα που θα διαπιστώσει το μέγεθος της ζημιάς. 

Όπως θα έλεγε και κάποιος "Μία συνηθισμένη μέρα στη δουλειά". Το πλοίο έμεινε για περίπου τρεις ώρες στο λιμάνι, έγινε η επιθεώρηση, όλα καλά καθότι για μία ακόμη φορά είχαμε .. ξύσιμο και τίποτα περισσότερο και το πλοίο μετά τις 10 το πρωί πήρε το δρόμο για την Ανάφη..,

Και όπως διαβάζουμε στα μεγάλα ειδησιογραφικά πρακτορεία " Στο λιμάνι της Θήρας, κατά τη διάρκεια χειρισμών πρόσδεσης, προσέκρουσε ελαφρά στις 7 το πρωί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Πρέβελης" χωρίς να αναφερθεί κάποιος τραυματισμός.

Από την πρόσκρουση προκλήθηκαν μικρές εκδορές στο μέσο της αριστεράς πλευράς του πλοίου, πάνω από την ίσαλο γραμμή, ενώ απαγορεύτηκε προσωρινά ο απόπλους του μέχρι επιθεώρησης του από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

Στο "Πρέβελης", που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Πειραιάς, Μήλο, Θήρα, Ανάφη, Ηράκλειο, Σητεία, Κάσο, Κάρπαθο, Διαφάνι, Χάλκη, Ρόδο επέβαιναν 163 επιβάτες, 52 ΙΧ οχήματα, 41 Φορτηγά και 13 δίκυκλα. Το πλοίο παραμένει στο λιμάνι της Θήρας και αφού επιθεωρηθεί αναμένεται να αναχωρήσει για το προγραμματισμένο δρομολόγιό του".

naxospress.gr