Σε φυλάκιση τριών ετών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, 48χρονος για το δέμα με περίπου 3.800 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης που είχε παραλάβει μαζί με 45χρονη φίλη του, πέρυσι το καλοκαίρι, από μεταφορική εταιρεία στη Ρόδο.

Η υπόθεση εκδικάστηκε προχθές μόνο για τον 48χρονο, ο οποίος και διά της συνηγόρου του κας Πολυξένης Χατζηγιάννη είχε αιτηθεί ποινική διαπραγμάτευση.

Έτσι το δικαστήριο επικύρωσε την παραπάνω ποινή για τον κατηγορούμενο ο οποίος μαζί με την 45χρονη κατηγορούνται για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών με τη μορφή της αποστολής, παραλαβής και κατοχής δέματος ινδικής κάνναβης.

Η υπόθεση είχε εξιχνιαστεί στις 25 Αυγούστου 2020 το μεσημέρι από προσωπικό της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) και του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, το οποίο και σχημάτισε δικογραφία για παράβαση του νόμου «περί εξαρτησιογόνων ουσιών».

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από τα προαναφερόμενα στελέχη με τη συνδρομή σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. «ΓΚΟΡΝΤΟΝ» σε δέματα μεταφορικής εταιρείας στην περιοχή «Ασγούρου» Ρόδου, εντοπίστηκε ύποπτο δέμα, το οποίο τέθηκε υπό διακριτική επιτήρηση.

Το εν λόγω δέμα παρελήφθη από τον 48χρονο και την 45χρονη και κατά τη διενέργεια ελέγχου του, διαπιστώθηκε ότι περιείχε ένα ψυγείο και μέσα σε αυτό βρίσκονταν οκτώ (08) πλαστικές συσκευασίες που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη συνολικού μεικτού βάρους τριών κιλών και οκτακοσίων είκοσι εννέα γραμμαρίων (3,829 kg).

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενήργησε την προανάκριση, κατασχέθηκαν η ανωτέρω ποσότητα ναρκωτικών ουσιών, καθώς και ένα Ε.Ι.Χ. όχημα. Σε ό,τι αφορά τον 48χρονο και την 45χρονη με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους παραπέμφθηκαν αρμοδίως. Πάντως απολογούμενοι στην ανακρίτρια Ρόδου και οι δύο εμπλεκόμενοι είχαν αρνηθεί τις κατηγορίες όπως αυτές τους αποδίδονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 48χρονος είχε πει πως πήγε να παραλάβει το δέμα θέλοντας να κάνει εξυπηρετήσει σε πρώην συνεργάτη του, χωρίς να γνωρίζει τι αυτό περιείχε.

Μάλιστα όπως είχε τονίσει, επειδή το πακέτο ήταν μεγάλο, αν και αρχικά πήγε να το παραλάβει με δίκυκλο μοτοποδήλατο, στη συνέχεια ζήτησε από τη 45χρονη σύντροφό του να το μεταφέρει με το επαγγελματικό τους αυτοκίνητο.

Ο 48χρονος είχε προσθέσει πως ήταν πραγματικά έκπληκτος όταν ο Λιμενικοί τους συνέλαβαν και άνοιξαν το δέμα, όπου και αντίκρισε μέσα σε ένα ψυγείο τις οχτώ συσκευασίες με τα ναρκωτικά. Τέλος,  τόνισε ότι δεν είχε κάποιο λόγο, όπως φαίνεται και από τα περιουσιακά του στοιχεία να έχει τα ναρκωτικά, αλλά και το γεγονός πως στο σπίτι του όπου έγινε έρευνα δεν βρέθηκαν χρήματα ή ζυγαριά ή κάτι άλλο που να φανερώνει την εμπλοκή στη συγκεκριμένη ή σε κάποια άλλη υπόθεση ναρκωτικών.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και τα όσα είπε στην απολογία της η 45χρονη, η οποία είχε τονίσει μεταξύ άλλων πως πραγματικά δεν γνώριζε το παραμικρό για το περιεχόμενο του δέματος και ότι εκείνη απλώς πήγε να μεταφέρει το δέμα όπως της είχε ζητήσει ο σύντροφός της.  Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα, και οι δύο είχαν αφεθεί ελεύθεροι ενώ στον 48χρονο είχαν επιβληθεί και οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

https://www.rodiaki.gr/