Σωτήρια αποδείχθηκε η επέμβαση του Λιμενικού το πρωί της Κυριακής σε σκάφος ανοικτά της Κυλλήνης με τέσσερις επιβαίνοντες στο οποίο έμπαιναν νερά. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή του Λιμενικού:

«Ενημερώθηκαν πρωινές ώρες σήμερα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης καθώς και οι Λιμενικές Αρχές Ζακύνθου και Κυλλήνης για μηχανική βλάβη και εισροή υδάτων στο σκάφος αναψυχής «ΠΡΙΝΣΕΣ» Ν. Πατρών 706, με τέσσερις επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή 06 ν.μ. από Γλύφα Ηλείας.

Άμεσα στην περιοχή έσπευσαν δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το Τ/Χ σκάφος «ΗΡΑ» Τ.Κ. 143, το Α/Κ σκάφος «ΜΙΚΕΛΗΣ» Ν.Κ. 19, το σκάφος «ΚΑΤΑΛΙΝΑ» Ν.Ζ. 81, καθώς και περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς.

Το «ΠΡΙΝΣΕΣ» ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια από το «ΜΙΚΕΛΗΣ» συνοδεία ΠΛΣ και κατέπλευσε με ασφάλεια στο αλιευτικό καταφύγιο Γλύφας, ενώ οι δύο από τους τέσσερις επιβαίνοντες του μεταφέρθηκαν στη στεριά από το «ΗΡΑ» .

Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από το Λιμεναρχείο Κυλλήνης που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΠΡΙΝΣΕΣ».»

https://www.thebest.gr/