Στη «διαιώνιση» του προβλήματος των παλαιών εγκαταστάσεων του Κεντρικού Λιμεναρχείου 

Πατρών αναφέρεται με ερώτησή του προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Οικονομικών και Ναυτιλίας ο Ιάσονας Φωτήλας, βουλευτής Αχαΐας και Αν. Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας.

Μετά από δύο χρόνια όπου κανένα Υπουργείο δε δεχόταν την αρμοδιότητα, η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη. Το κτίριο παραμένει ιδιαίτερα επικίνδυνο, αφού στα θέματα στατικότητας προστέθηκαν και προβλήματα που δημιουργήθηκαν εξαιτίας της εγκατάλειψής του. 

Ταυτόχρονα, το αρχείο της υπηρεσίας - το κομμάτι εκείνο που δεν μεταφέρθηκε όπως μου είχε δηλώσει το Υπουργείο Ναυτιλίας - βρίσκεται σκόρπιο εντός αλλά και εκτός του κτιρίου αντί να έχει πλήρως μεταφερθεί ή καταστραφεί. Επιπρόσθετα, ο πανάκριβος εξοπλισμός του C4I, ο οποίος αγοράστηκε το 2004, βρίσκεται ακόμη εγκατεστημένος στις παλαιές εγκαταστάσεις και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να κλαπεί - βανδαλιστεί ή να καταστραφεί. 

Για τους λόγους αυτούς ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί ποιος είναι εν τέλει ο αρμόδιος φορέας φύλαξης του κτιρίου, σε ποια άμεσα μέτρα προστασίας θα προβούν, εάν πρόκειται να μεταφερθεί και αξιοποιηθεί ο εξοπλισμός του C4I και εάν υπάρχει σχεδιασμός για το μέλλον του κτιρίου μετά και την προ ημερών ψήφιση τροπολογίας για την οριστική σύμβαση παραχώρησης από την κυβέρνηση του χερσαίου τμήματος του λιμανιού στον δήμο της Πάτρας.

dete.gr