Συναγερμός σήμανε στις αρχές του Μεσολογγίου από την πτώση διθέσιου αεροσκάφους στην θαλάσσια περιοχή της Καβουρότρυπας της Τοπικής Κοινότητας Γαλατά.

Αυτόπτης μάρτυρας του συμβάντος ήταν ο Κώστας Τριανταφυλλίδης, ερασιτέχνης ψαράς που εκείνη την ώρα βρισκόταν στην παραλία και ψάρευε. Ακούγοντας έναν περίεργο θόρυβο έστρεψε το βλέμμα του προς εκείνη την πλευρά και είδε το αεροσκάφος να πετά για λίγα δευτερόλεπτα σε χαμηλό ύψος, να έχει πάρει επικίνδυνη κλίση, το ένα του φτερό να ακουμπά στη θάλασσα και μετά από μια περιστροφή στον αέρα να χάνεται στα νερά, όπως είπε μιλώντας στην ΑΙΧΜΗ. Αμέσως ειδοποίησε τις αρχές και στο σημείο έσπευσαν σκάφη του Λιμενικού και αλιευτικά της περιοχής,  πραγματοποιώντας έρευνες από θαλάσσης, ελικόπτερο που επιχειρούσε από αέρος, καθώς και πυροσβεστικά οχήματα, περιπολικά της αστυνομίας  και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. 

Λίγη ώρα αργότερα ένας ψαράς που ερευνούσε με το σκάφος του στην περιοχή, εντόπισε μια πετρελαιοκηλίδα, όπου τοποθέτησε σημαδούρα και κάλεσε τις αρχές να ερευνήσουν. Οι δύτες που βρίσκονταν εκεί ξεκίνησαν τις έρευνες στο βυθό, όπου σε βάθος 25 περίπου μέτρων τα ειδικά όργανα των σκαφών εντόπιζαν κάποιο εύρημα. Μέχρι αργά το απόγευμα πάντως δεν είχαν καταφέρει να εντοπίσουν το αεροσκάφος, τον χειριστή και πιθανά κάποιον επιβάτη.

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ