Παρέμβαση Γ.Γ ΠΟΕΠΛΣ

Το Πλωτό περιπολικό σκάφος ΠΛΣ 168  της  Λιμενικής Αρχής Πύλου βρισκόταν σε πολύμηνη ακινησία  εξαιτίας του ναυτικού ατυχήματος στη νήσο της Αγ. Μαρίνας.


Ακολούθησε μια  αξιέπαινη πράξη οικονομικης χορηγίας της οικογένειας του αειμνήστου  καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου ώστε να επιτευχθεί η ενεργοποίηση του εδώ και δυο χρόνια.

      Το Πλωτό περιπολικό σκάφος ΠΛΣ 168   ανεβάζοντας τις επιχειρησιακές  δυνατότητες της Λιμενικής Αρχής Πύλου στη Ν. Πελοπόννησο  έχει συμβάλει με την συμμετοχή του σε όλα τα περιστατικά έρευνας διάσωσης – καταπολέμησης λαθρεμπορίου – και άλλων έκνομων ενεργειών που άπτονται στο ρόλο μιας σύγχρονης Ακτοφυλακής.

     Έχοντας υπηρετήσει στο εν λόγω Πλωτό περιπολικό σκάφος στο παρελθόν   αλλά και με  τα στελέχη που αποτελούν το πλήρωμα του, δράττομαι της ευκαιρίας  από τη πρόσφατη επιχείρηση  διάσωσης των μεταναστών μεταξύ των οποίων και βρέφη αλλά και την σύλληψη ενός διακινητή, ώστε να μεταφέρω την ικανοποίηση όλων των συναδέλφων μας στην ευρύτερη περιοχή στο Πρόσωπο του Προϊσταμένου του σκάφους τον Πλωτάρχη Λ.Σ Φώτου Λάμπρο  με το πλήρωμα του.

     Επισημαίνοντας ότι είναι  πρωταρχικός λόγος που τροφοδοτεί τα συνδικαλιστικά μου αντανακλαστικά,  η δημιουργία  ενός αξιοκρατικού ανθρώπινου ωραρίου εργασίας για τους συναδέλφους  που έχουν την ατυχία ειδικότητας Μηχανικού σε Πλωτό σκάφος με μονό πλήρωμα.

Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι με την δύναμη των συναδέλφων μου για την εξάλειψη του φαινομένου του μονού πληρώματος στα σκάφη δίνοντας το δικαίωμα κυρίως των πτυχιούχων ΔΜΓ και ΔΠΜ να έχουν μια αξιοπρεπή διαβίωση .

Σαράντος Καμβύσης

Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας (ΠΟΕΠΛΣ)