Σημαντική η παρέμβαση του Προέδρου της ΕΠΛΣ Χίου-Σάμου


Σημαντική η παρέμβαση του Προέδρου της ΕΠΛΣ Χίου-Σάμου Τσαλίκη Γιάννη αναφορικά με το άρθρο 20 του Νομοσχεδίου του ΥΝΑΝΠ που από ότι λέγεται αποτελεί πρόταση του Αρχηγού του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ Αντιναυάρχου Ράπτη Σταμάτιου και αυξάνει τις αρμοδιότητες του Σώματος σε  αιγιαλό και παραλία.

Αξίζουν συγχαρητήρια σε αυτές τις συνδικαλιστικές φωνές που λένε αλήθειες ,υπερασπίζουν το συνάδελφο και εκπροσωπούν τα στελέχη του ΛΣ που υπηρετούν στη πρώτη γραμμή.       


Από τον προσωπικό του λογαριασμό στο fb.


" Έρχεται μία δύσκολη θερινή περίοδος "
Στην παρ. 1 του άρθρου 5 του ν. 4150/2013 (Α’ 102) προστίθενται εδάφια δεύτερο, τρίτο και τέταρτο ως εξής:
«Οι αρμοδιότητες του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ασκούνται και στον αιγιαλό και την παραλία, όπως οι έννοιες των όρων αυτών καθορίζονται στο ν. 2971/2001 (Α’ 285), υπό την επιφύλαξη των άρθρων 4 και 5 του ν.δ. 444/1970 (Α’ 39), οι οποίες εφαρμόζονται ανάλογα και στον αιγιαλό και την παραλία. Για τον έλεγχο της τροχαίας κίνησης και την εφαρμογή των διατάξεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.) στον αιγιαλό και την παραλία εφαρμόζεται αναλόγως το πρώτο εδάφιο της περίπτ. α’ της παρ. 3 του άρθρου 2 του ν. 2575/1998 (Α’ 23)

Την 01/11/2018 Στο Δ.Σ της Ομοσπονδίας εξέφρασα την αντίθεσή μου με την αύξηση των αρμοδιοτήτων μας στον αιγιαλό και στην παραλία. Δεν είναι εφικτό να γίνει αυτό από το υπάρχον προσωπικό και τα μέσα που διαθέτουν οι υπηρεσίες.

 Μερικοί συνάδελφοι το βλέπουν σαν ευκαιρία να αυξηθούν οι οργανικές θέσεις και σε αυτό όμως εξέφρασα τον προβληματισμό μου γιατί το βλέπω πολύ δύσκολο να γίνει .

 Μακάρι να διαψευστώ αλλά αν τελικά ψηφιστεί το παραπάνω άρθρο μας περιμένουν πολλές και δύσκολες καταστάσεις.