Λουόμενοι που βρίσκονταν στην παραλία του Μάναγρου, στις 12:40 το μεσημέρι της Κυριακής 25 Ιουλίου, εντόπισαν ένα άτομο στα ανοιχτά της θάλασσας, το οποίο φαινόταν ότι χρειάζεται βοήθεια.

Το Αστυνομικό Τμήμα της Βολισσού ειδοποίησε άμεσα το Λιμενικό που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας στην περιοχή, κ. Αντώνη Φαφαλιό, ο οποίος με τη βοήθεια του γιου του, Νικολάου Φαφαλιού, μετέβησαν με το ιδιωτικό τους σκάφος στο σημείο. Ο ηλικιωμένος άνδρας στην προσπάθειά του να επιστρέψει στη στεριά, φαίνεται ότι έχασε τον έλεγχο της σανίδας, την οποία κρατούσε, και βρέθηκε να κολυμπάει 1,5 μίλι μακριά από την παραλία.

Φωταγραφία του ιδιωτικού σκάφους που διέσωσε τον 82χρονο

Όπως περιγράφει αποκλειστικά στο xiakoslaos.gr ο κ. Φαφαλιός, «ειδοποιηθήκαμε από Αστυνομικούς της Διεύθυνσης Βολισσού, ότι ένα άτομο βρίσκεται στα ανοιχτά της περιοχής του Μάναγρου και χρειάζεται επειγόντως βοήθεια. Δίχως να χάσουμε χρόνο, μεταβήκαμε στο σημείο, όπου βρήκαμε έναν 82χρονο άνδρα σε ημιλιπόθυμη κατάσταση. Άμεσα, με τη βοήθεια του γιου μου, τον ανασύραμε και τον μεταφέραμε στη στεριά, όπου μας περίμενε το περιπολικό της Βολισσού για την μεταφορά του στο ιατρείο της περιοχής».

Ο 82χρονος μεταφέρθηκε άμεσα στο Γενικό Νοσοκομείο, όπου και έμεινε για μία ημέρα προληπτικά στην μονάδα εντατικής θεραπείας του “Σκυλίτσιου” Νοσοκομείου Χίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ηλικιωμένος άνδρας είναι καλά στην υγεία του χάρη στην άμεση παρέμαβση τόσο των αστυνομικών της Διεύθυνσης Βολισσού, όσο και του Λιμενικού, καθώς σύμφωνα με τους ιατρούς που εξέτασαν τον 82χρονο άνδρα, η ζωή του θα μπορούσε να έχει χαθεί εάν καθυστερούσαν δύο λεπτά.

Στη φωτογραφία δεξιά, ο Νικόλαος Φαφαλιός, και αριστερά ο Αντώνης Φαφαλιός


https://www.xiakoslaos.gr/