Έντονη η αντίδραση του υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Κωνσταντίνου Κατσαφάδου στις αναφορές του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριου Σαντορινιού ότι η κυβέρνηση αφαιρεί τις αρμοδιότητες της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων «επειδή ο πρόεδρος της ήταν υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο υφυπουργός Κωνσταντίνος Κατσαφάδος του απάντησε ότι «δεν καταργούμε τη ΡΑΛ, Αυτό που λέμε είναι ότι πρέπει να σταματήσει η σύγχυση των αρμοδιοτήτων. Εμείς δεν θέλουμε να διώξουμε κάποιον. Λέτε ότι εσείς θέλετε η ΡΑΛ να είναι ο θεματοφύλακας. Κοροϊδεύετε τον κόσμο. Ποιος έδωσε τα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης; Ποιος τα ιδιωτικοποίησε; Η κυβέρνηση σας. Δεν έχουμε τόσο κοντή μνήμη. Τις δικές σας υπογραφές έχουν η πώληση των λιμανιών του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέμεινε λέγοντας πως «καταργείτε τους θεσμούς από εκδικητικότητα. Με αυτό τον τρόπο θέλετε να διοικήσετε τη χώρα; To κάνετε για να είναι η COSCO ανεξέλεγκτη. Το πρόβλημα σας είναι ο πρόεδρος της ΡΑΛ γιατί θέλετε να δώσετε βορά στα ιδιωτικά συμφέροντα τα λιμάνια».

Ο υφυπουργός Ναυτιλίας επέρριψε το σκεπτικό αυτό λέγοντας ότι «δεν είναι θέμα αν μπορούμε ή δεν μπορούμε να διώξουμε τον πρόεδρο της ΡΑΛ. Εμείς δεν θέλουμε να διώξουμε κανένα πρόεδρο. Αρκεί ο καθένας να κάνει τη δουλειά του όπως πρέπει. Εμείς δεν θα διώξουμε κανένα. Ρωτήστε στη ΡΑΛ ποιος ήταν προηγούμενος πρόεδρος όταν ανέλαβε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τι έγινε», απάντησε ο κ. Κατσαφάδος.


Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/ellada/antiparathesi-kat...