Σύμφωνα με τον πίνακα  που δημοσιεύτηκε από το έγκυρο site Elliniki aktoploia και αφορά  τις δηλώσεις τακτικής δρομολόγησης πλοίων που κατατέθηκαν στη Διεύθυνση Θαλασσίων Συγκοινωνιών του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής  Πολιτικής, για το χρονικό διάστημα  2020 – 2021 με έκπληξη διαβάζουμε  την πρόθεση δύο εταιρειών να δρομολογήσουν δύο πλοία  στις γραμμές του Αργοσαρωνικού.

Αναφερόμαστε σε δύο πλοία που στο παρελθόν υπηρέτησαν τη γραμμή για αρκετά μεγάλο διάστημα αλλά οι εταιρείες  τους θέλησαν να τα δρομολογήσουν σε άλλες γραμμές.

Καταρχήν το «ΑΡΤΕΜΙΣ»  της  Hellenic Seaways που ζητά  δρομολόγηση από 1/11 2020  για  Αίγινα – Μέθανα – Πόρο και Αγκίστρι. Το πλοίο εξυπηρετεί εδώ και πολλά χρόνια  τα ενδοκυκλαδικά  δρομολόγια με βάση το λιμάνι  της Σύρου.

Το «ΣΥΜΗ» πρώην «Ευτυχία» που  ζητά  δρομολόγηση για Αίγινα και Αγκίστρι. Το πλοίο ανήκει στην εταιρεία ΑΝΕΣ  και τα τελευταία καλοκαίρια δρομολογήθηκε από Άγιο  Κωνσταντίνο  για Σποράδες.Αν ευδοκιμήσουν αυτές οι προθέσεις δρομολόγησης τότε η γραμμή  του Αργοασαρωνικού θα αποκτήσει και πάλι ένα ικανό αριθμό πλοίων (μαζί με τα ήδη υπάρχοντα)  με αξιοσημείωτη απορρόφηση  της κίνησης επιβατών και οχημάτων. Κάτι που θα επιφέρει περισσότερα δρομολόγια πλοίων και ίσως και καλύτερες προσφορές  στις τιμές  των εισιτηρίων.

Οψόμεθα.

saronicmagazine.gr