Αλαλούμ, ταλαιπωρία, αλλά και επικίνδυνος συνωστισμός στην παραλία Σίμου και το λιμάνι της Ελαφονήσου σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης προκαλώντας πολλά παράπονα από τους επισκέπτες του νησιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες τόσο στην παραλία Σίμου, όσο όμως και στο λιμάνι κανείς δεν κρατούσε αποστάσεις ασφαλείας, ενώ οι Αρχές ήταν άφαντες με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ο παραμικρός έλεγχος για τα μέτρα λόγω κορωνοϊού.

Ταλαιπωρία και συνωστισμός στο λιμάνι
Οπως φαίνεται το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν η κατάσταση που είχε δημιουργηθεί στο λιμάνι της Ελαφονήσου, όταν οι επισκέπτες ήθελαν να αποχωρήσουν. Σύμφωνα πάντα με καταγγελίες ανθρώπων που βρέθηκαν στο νησί η αναμονή για να επιβιβαστούν στα ferry boats έφτανε ακόμα και τις 2 ώρες, ενώ ο κόσμος συνωστιζόταν σε ατελείωτες ουρές μπροστά από τα εκδοτήρια και τα πλοία.


Μάλιστα το πρόβλημα γινόταν ακόμα πιο έντονο, αφού στο σημείο δεν βρίσκονταν εκπρόσωποι των εταιρειών των ferry boats, ούτε κάποιος από τις Αρχές του νησιού ώστε να βοηθήσουν να ομαλοποιηθεί η κατάσταση και κυρίως να τηρηθούν τα μέτρα ασφαλείας λόγω κορωνοϊού.

Χωρίς μάσκες και χωρίς έλεγχο
Τελικά αργά το απόγευμα και αφού ο κόσμος παρέμεινε συνωστισμένος στο λιμάνι, με τους περισσότερους να μην φορούν μάσκα, σύμφωνα με μαρτυρίες, έφτασαν στο σημείο υπεύθυνοι των εταιρειών των ferry boats, αλλά και ένστολοι προκειμένου να επιλυθεί η χαοτική κατάσταση, ωστόσο ούτε αυτοί φορούσαν προστατευτική μάσκα. Μάλιστα ένας εξ αυτών απαντώντας στα παράπονα του κόσμου φέρεται να είπε «περιμένετε όλοι θα φύγετε, κάτι θα γίνει»!

Τα παράπονα από τους επισκέπτες της Ελαφονήσου πολλά τόσο για την ταλαιπωρία, αλλά κυρίως για τη μη τήρηση των μέτρων και των ελέγχων για τον κορωνοϊό.
Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/ellada/elafonisos-synost...