Δεν είναι στην πρόθεση του υπουργείου Ναυτιλίας η αφαίρεση από την αυτοδιοίκηση της αρμοδιότητας των Λιμενικών Ταμείων, διαβεβαίωσε την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), ο γενικός γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής, Ευάγγελος Κυριαζόπουλος.

Στόχος του υπουργείου, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι η «ομαλοποίηση της διαχείρισης όλου του λιμενικού συστήματος», επισημαίνοντας ότι σήμερα υπάρχουν λιμένες, μαρίνες και αλιευτικά καταφύγια, που ανήκουν στο ΥΝΑΝΠ, άλλα στο ΤΑΙΠΕΔ, άλλα στους δήμους, άλλα στα υπουργεία Τουρισμού, Αθλητισμού ή Αγροτικής Ανάπτυξης κ.ά.

Και πολλά από τα Λιμενικά Ταμεία τους δεν έχουν προσωπικό ή πόρους ή και στην περίπτωση που διαθέτουν αποθεματικό δεν προβαίνουν σε αναγκαία έργα.

Στις ανησυχίες που εξέφρασαν μέλη της ΚΕΔΕ, αλλά και παριστάμενοι δήμαρχοι νησιωτικών δήμων, ο κ. Κυριαζόπουλος πρόσθεσε, «δεν πάμε σε ένα μοντέλο όλα τα λιμάνια να έρθουν στο κράτος».

Επίσης, ανάφερε ότι η βούληση του υπουργού Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη, είναι η συνδιαμόρφωση από κοινού με την ΚΕΔΕ ενός στρατηγικού σχεδίου λιμενικής πολιτικής.

metaforespress.gr