Ευρεία σύσκεψη με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Σύρο, την έδρα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με αντικείμενο τα προβλήματα των νησιών.


Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης, η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού, Βίκυ Λοΐζου, ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, Νικόλαος Λειβαδάρας, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχος Λ.Σ. Θεόδωρος Κλιάρης, ο Διοικητής της 6ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. Ιάκωβος Γκύζης καθώς και εκπρόσωποι των τοπικών Λιμενικών Αρχών και παραγωγικών τάξεων.
Ο διάλογος που πραγματοποιήθηκε μεταξύ όλων των συμμετεχόντων ήταν πολύ εποικοδομητικός και αφορούσε θέματα που άπτονται του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, όπως είναι:
• θέματα ακτοπλοϊκής διασύνδεσης
• λιμενικών υποδομών στα νησιά (μαρίνες, αλιευτικά καταφύγια, κλπ)
• θέματα ναυτικής εκπαίδευσης,
• θέματα λειτουργίας και στελέχωσης των Λιμεναρχείων, κ. ά.
Η σημαντική είδηση με άμεσο ενδιαφέρον που προέκυψε από τη συνάντηση είναι η δρομολόγηση δεύτερου πλοίου της ενδοκυκλαδικής συγκοινωνίας, αρχής γενομένης από τις αρχές Αυγούστου, για την οποία ο κ. Υπουργός ανέφερε ότι στον άμεσο σχεδιασμό του Υπουργείου προβλέπεται η υπογραφή συμβάσεων πολυετούς διάρκειας, προκειμένου να υπάρξει επενδυτικό ενδιαφέρον για την δρομολόγηση νέων πλοίων, τα οποία θα χρησιμοποιούν την «πράσινη» ενέργεια.

Μετά τη συνάντηση ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Λεονταρίτης τόνισε ότι “με τη συνεργασία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, του Υπουργείου Τουρισμού και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου μπορούμε να πετύχουμε μεγάλους αναπτυξιακούς στόχους”. Και πρόσθεσε: “Το Νότιο Αιγαίο αποτελεί την ατμομηχανή για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Ζητάμε λοιπόν την συνδρομή του Κράτους σε όλες τις πρωτοβουλίες μας”.

https://www.ertnews.gr/