Η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος – Helmepa προκηρύσσει τρεις υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές, επιπέδου Master, πλήρους φοίτησης, στον ναυτιλιακό κλάδο και τις περιβαλλοντικές επιστήμες, σε Πανεπιστήμια στην Ελλάδα ή σε χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή/και τη Μεγάλη Βρετανία, για το ακαδημαϊκό έτος 2021 – 2022.

Υποτροφία για ναυτιλιακές σπουδές, ύψους 15.000€, στη μνήμη του Γιώργου Π. Λιβανού, ιδρυτή της Helmepa
Υποτροφία για περιβαλλοντικές επιστήμες, ύψους 15.000€, στη μνήμη του Καπετάν Βασίλη Κ. Κωνσταντακόπουλου, επίτιμου προέδρου της Helmepa
Υποτροφία για ναυτιλιακές σπουδές, ύψους 10.000€, στη μνήμη του Νικολάου Σ. Αποστολόπουλου. Η υποτροφία είναι ευγενική χορηγία της οικογένειας του εκλιπόντος
Στόχος του προγράμματος είναι η ενίσχυση οικονομικά ασθενέστερων φοιτητών που επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στις ναυτιλιακές και περιβαλλοντικές επιστήμες, και ταυτόχρονα η επιβράβευση της αριστείας.

Αίτηση συμμετοχής μπορούν να υποβάλουν υποψήφιοι και υποψήφιες έως 27 ετών που έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους σε ελληνικό Πανεπιστήμιο ή Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ), με βαθμό πτυχίου 7,5 και άνω.


Σε αυτόν το σύνδεσμο θα βρείτε πληροφορίες για τα απαραίτητα δικαιολογητικά και την αίτηση συμμετοχής που πρέπει να υποβάλλουν οι ενδιαφερόμενοι έως τις 30 Ιουνίου 2021 στην Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος – Helmepa, Περγάμου 5, Ν. Σμύρνη 17121 (τηλ. 210-9343088).

Η Helmepa, από το 1998, έχει στηρίξει με τη χορηγία υποτροφιών 46 νέους και νέες πτυχιούχους επιστήμονες να συνεχίσουν την ακαδημαϊκή τους πορεία σε πανεπιστήμια σε Ηνωμένο Βασίλειο, Σουηδία, Καναδά, Γαλλία, Ισπανία, Κύπρο και Ελλάδα.

https://www.newmoney.gr/roh/palmos-oikonomias/naut...