Η ναυτιλιακή εταιρεία του Ομάν (OSC) πραγματοποίησε τελετή ονοματολογίας για την τελευταία προσθήκη στον στόλο ξηρού φορτίου χύδην της εταιρείας Jabal Shams. Η τελετή σηματοδοτεί την επίσημη παράδοση του σκάφους από το Ναυπηγείο Zhoushan Changhong στην OSC.

Ο ναυτιλιακός βραχίονας του ομίλου ASYAD δήλωσε ότι το νέο πλοίο θα ενταχθεί στον στόλο της OSC με πάνω από 50 πλοία παγκόσμιας κλάσης, συμπεριλαμβανομένων των μεταφορέων LNG, LPG Carriers, VLCCs, Tankers, VLOC, Dry Cargo και Container.

Η σημερινή τελετή ακολουθεί την ονομασία του αδελφού του Jabal Shams, το Jabal Almisht στο Zhoushan τον Αύγουστο. Τα δύο νέα πλοία, που αποτελούν μέρος μιας σειράς τεσσάρων πλοίων Ultramax Dry Cargo που πρόκειται να παραδοθούν στην OSC το 2019, θα αυξήσουν την προσφορά της εταιρείας στην αγορά χύδην ξηρού φορτίου, ανταποκρινόμενη στην αυξανόμενη ζήτηση των πελατών.

Υπογράφοντας τη συμφωνία που μεταβιβάσει επίσημα τον έλεγχο της Jabal Shams από την Ναυπηγική Zhoushan Changhong στην OSC, ο Michael Jorgensen, Διευθύνων Σύμβουλος, δήλωσε: "Είμαι πολύ χαρούμενος που εκπροσωπώ την OSC σε αυτή την ευοίωνο περίσταση. Η παράδοση των Jabal Shams και Jabal Almisht αποτελεί μέρος του προγράμματος επέκτασης του OSC Dry Cargo, το οποίο θα ενισχύσει τη θέση μας στον τομέα ως βασικός προμηθευτής ναυτιλίας για το GCC και τις παγκόσμιες αγορές. Και τα δύο πλοία θα λειτουργούν με μακροπρόθεσμες συμβάσεις φορτίου. "

Το Jabal Shams εγκαινιάστηκε από τον Eng. Είπε ο bin Mohammed Al Massoudi, Διευθύνων Σύμβουλος της Sohar Aluminium - στρατηγικός συνεργάτης της Oman Shipping Company στη διεθνή αγορά χύδην χύδην.

Το OSC της ASYAD αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της προσπάθειας του Ομάν να γίνει κορυφαίος κόμβος υλικοτεχνικής υποστήριξης και υποστηρίζει την ενσωμάτωση όλων των δραστηριοτήτων της αλυσίδας εφοδιασμού στο Sultanate, παρέχοντας στους πελάτες γρήγορη και απαράμιλλη δυνατότητα διανομής σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, ως πύλη της περιοχής προς τις παγκόσμιες αγορές. Η OSC είναι μια ναυτιλιακή εταιρεία πλήρους κλίμακας που διαχειρίζεται πλοία που κατέχουν, τεχνική διαχείριση και εμπορική λειτουργία φορτίου.

Φωτογραφία από την εταιρεία ναυτιλίας της Ομάν