Ο Κώστας Κωνσταντίνου, με έδρα τον Πειραιά, αναλαμβάνει επικεφαλής για τη ναυτιλία  στο παγκόσμιο δίκτυο της Moore Global

Η ελληνόκτητη ναυτιλία πρωταγωνιστεί παγκοσμίως γιατί κατέχει την τεχνογνωσία και γιατί καινοτομεί. Και μάλιστα όχι μόνο στη θάλασσα αλλά και σε παροχές υπηρεσιών προς τη ναυτιλία η οποία είναι ένα τεράστιο πλέγμα επαγγελμάτων. Ο Πειραιάς χρόνο με τον χρόνο γίνεται η βάση μεγάλων διεθνών εταιρειών που επιλέγουν να πατήσουν γερά στην «ομφαλό» της Ναυτιλίας.

Πρόσφατα ήρθε στο προσκήνιο το όνομα του Έλληνα με καταγωγή από την Κύπρο,  Κώστα Κωνσταντίνου, ο οποίος, με έδρα τον Πειραιά, αναλαμβάνει επικεφαλής για τη ναυτιλία στο παγκόσμιο δίκτυο της Moore Global.

Η εταιρεία άλλαξε πρόσφατα την εταιρική της ονομασία. Έγινε γνωστή ως Moore Stephens International και μετονομάστηκε σε Moore Global. Κατά προέκταση το γραφείο του Πειραιά μετονομάστηκε σε Moore Greece.

«Είμαστε μια παγκόσμια οικογένεια από ελεγκτές, λογιστές και συμβούλους με περισσότερους από 30.000 εργαζόμενους σε πάνω από 260 ανεξάρτητες εταιρείες σε 110 χώρες, οι οποίες συνεργάζονται μεταξύ τους ώστε να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των πελατών μας σε τοπικό, εθνικό ή διεθνές επίπεδο» επισημαίνει ο Κώστας Κωνσταντίνου.

Η εταιρεία   στον Πειραιά  εγκαταστάθηκε  το 1963 από τον Κύπριο Δαμιανό Κωνσταντίνου, πατέρα  του Κώστα, ο  όποιος έφυγε από το νησί της Αφροδίτης πήγε στο Λονδίνο για να εργαστεί και στη συνέχεια ήρθε στην Ελλάδα.

«Ήταν η πρώτη διεθνής ανεξάρτητη πιστοποιημένη εταιρεία ορκωτών λογιστών στην Ελλάδα. Την εποχή εκείνη  έννοιες όπως «ισολογισμός», «έλεγχος» η ακόμα και λογιστικά ήταν πολύ προχωρημένες. Το ότι γράφανε τα βερεσέδια σε πακέτα από τσιγάρα ήταν  μια πραγματικότητα. Ήταν η εποχή που άρχισαν σιγά-σιγά να έρχονται οι Έλληνες πλοιοκτήτες από Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη»  εξιστορεί  ο Κώστας Κωνσταντίνου:

«Ως πρωτοπόρος εταιρεία  και έχοντας «προίκα» κάποιους πελάτες από το γραφείο του Λονδίνου, η  Moore Greece  βοήθησε σχεδόν όλες τις ναυτιλιακές να οργανωθούν σωστά και ως εκ τούτου έγινε η μεγαλύτερη στον χώρο της.

Η συνταγή της επιτυχίας ήταν οι  άριστες γνώσεις σε συνδυασμό με την ανθρώπινη επαφή και βαθιά κατανόηση των πραγματικών προβλημάτων της ναυτιλίας.

Με έδρα  τον Πειραιά, την καρδιά της παγκόσμιας ναυτιλίας καθώς σχεδόν το 20% του παγκόσμιου στόλου βρίσκεται σε ελληνικά χέρια, και με τους πρώτους πελάτες της να προέρχονται από το χώρο της ναυτιλίας, η Moore Greece,  56 χρόνια μετά, δεν παύει να εξελίσσεται.»

H αλλαγή επωνυμίας συμπίπτει με την ανάθεση στον Κώστα Δ. Κωνσταντίνου ενός νέου και  εξαιρετικά σημαντικού ρόλου. Χρίστηκε ως  επικεφαλής του «shipping» στο παγκόσμιο δίκτυο της Moore Global.

Η  αποστολή του, από τη νέα  θέση,  είναι να μοιραστεί τη βαθιά γνώση και εμπειρία της Μoore Greece με το παγκόσμιο δίκτυο της Moore Global τόσο σε παραδοσιακές ελεγκτικές, λογιστικές και φορολογικές υπηρεσίες όσο και σε νέες συμβουλευτικές και διαχειριστικές υπηρεσίες, ανταποκρινόμενος στις συνεχείς απαιτήσεις και αλλαγές του επιχειρηματικού γίγνεσθαι.

Με αυτό τον τρόπο η Μoore Greece έχει τις προοπτικές να γίνει το επίκεντρο για εξειδικευμένες υπηρεσίες στον κλάδο της ναυτιλίας παγκοσμίως.

«Δουλεύοντας μεθοδικά και με όραμα, έχοντας πάντοτε για οδηγό τον ανθρωποκεντρικό μας χαρακτήρα, στη Moore Greece έχουμε όλα τα εφόδια ώστε να γίνουμε το επίκεντρο του shipping για ολόκληρο το δίκτυο της Moore Global» είπε ο Κώστας  Κωνσταντίνου και συνέχισε μιλώντας  για τον νέο του ρόλο, το μέλλον του Πειραιά και η θέση που θα πρέπει να διεκδικήσει ως ναυτιλιακό κέντρο στο μέλλον:

«Ο νέος μου ρόλος ως Global Head, ενός δικτύου ταυτισμένου με την ναυτιλία είναι μια μοναδική ευκαιρία ακολουθώντας την πετυχημένη συνταγή επιτυχίας των παλαιοτέρων, δηλαδή κατανόηση των προβλημάτων – ανθρώπινη επαφή -εξαιρετικές γνώσεις, που έφεραν την εταιρεία στην κορυφή της Ελλάδας,  να φέρουμε την εταιρεία στην κορυφή του κόσμου.

Στόχος μας είναι να δώσουμε στις ναυτιλιακές εταιρείες που ως επί τω πλείστων  οικογενειακές επιχειρήσεις,  λύσεις στις σημαντικές προκλήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν στο άμεσο μέλλον που έχουν να κάνουμε με την Πράσινη Επανάσταση, την Ψηφιοποίηση, τα Κανονιστικά Πλαίσια, τον γιγαντισμό των παγκόσμιων παικτών και πολλά άλλα. Λύσεις εξειδικευμένες στο μέγεθός τους και στον τρόπο λειτουργίας τους, ως οικογενειακές επιχειρήσεις.

Ακούγεται ακατόρθωτο, πως μια Ελληνική εταιρεία θα μπορέσει να βγει από τα σύνορα για να διεκδικήσει παγκόσμιο ρόλο αλλά δεν είναι. Το έχουν κάνει και άλλες Ελληνικές εταιρείες που ασχολούνται γύρω από την Ναυτιλία και μπορούμε και εμείς. Και όπως βοηθήσαμε την Ελληνική ναυτιλία στο παρελθόν να ξεπεράσει τα τότε προβλήματα της σωστής λογιστικής, οργάνωσης και εταιρικής δομής που και αυτά τότε φαινόντουσαν βουνό έτσι θα τους βοηθήσουμε να ξεπεράσουν τα νέα αυτά προβλήματα» και καταλήγει λέγοντας:

«Ο Πειραιάς και η Ελλάδα έχει απίστευτο βάθος σε ταλέντα και θα προσπαθήσουμε μέσω της παγκόσμιας πλέον αγοράς να δώσουμε την δυνατότητα στα νέα παιδιά να κάνουν παγκόσμια καριέρα μένοντας στον τόπο τους και γιατί όχι να φέρουμε πίσω παιδιά που έφυγαν. Λέω συνεχώς ότι ο Πειραιάς πρέπει να είναι για την ναυτιλία ότι είναι το Λος Αντζελες για τον κινηματογράφο και το Μιλάνο για την μόδα. Άρα στόχος όλων όσοι ασχολούμαστε με την ναυτιλία είναι να πείσουμε την παγκόσμια αγορά εργασίας ότι όποιος θέλει να κάνει καριέρα στη Ναυτιλία πρέπει να έρθει Πειραιά! Αυτό θα γίνει με έργα και όχι με λόγια!»

Η Moore Stephens ΑΕ είναι ανώνυμη εταιρεία με έδρα τον Πειραιά. Μέλος του Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών και εγκεκριμένη από την Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων να διεξάγει ελεγκτικές εργασίες. Ανεξάρτητο μέλος της Moore Global – μέλη στις σημαντικότερες πόλεις του κόσμου.

https://www.newmoney.gr/roh/palmos-oikonomias/naut...