Το Μάτι μοιάζει με νεκρή πόλη με τους νεκρούς να φτάνουν επισήμως τους 91. Θρήνος, σπαραγμός και ένα μεγάλο «γιατί» πνίγει τους συγγενείς των ανθρώπων που χάθηκαν από την μεγάλη φωτιά της περασμένης Δευτέρας (23.07.2018).

Την ίδια ώρα έχει ξεσπάσει μία νέα κόντρα, καθώς δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» αναφέρει ότι το Λιμενικό είχε ενημερώσει για τους νεκρούς από τις επτά το απόγευμα… Κάτι το οποίο διαψεύδει ο Νεκτάριος Σαντορινιός με δήλωση του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ τονίζοντας ότι στις επτά το απόγευμα της Δευτέρας (23.07.2018) ξεκίνησε η επιχείρηση του λιμενικού.
Σαντορινιός: «Στις επτά ξεκίνησε η επιχείρηση του Λιμενικού»


To σήμα του λιμενικού σώματος αναφορικά με την επιχείρηση διάσωσης ατόμων και την ανεύρεση σορών στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή Μάτι Αττικής, που επλήγη από την καταστροφική πολύνεκρη πυρκαγιά στις 23/07, αναφέρει ως ώρα έναρξης των επιχειρήσεων διάσωσης την 19:08, επιχείρηση η οποία εξελίχθηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας μέχρι τα ξημερώματα, και όχι, όπως λανθασμένα ερμηνεύτηκε, ως ώρα ανεύρεσης σορών, αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός, σχολιάζοντας σχετικό δημοσίευμα εφημερίδας που επικαλείται αναφορά του λιμεναρχείου Ραφήνας.


Ο κ. Σαντορινιός τονίζει ότι η σχετική αναφορά του λιμεναρχείου περιγράφει όλα τα συμβάντα που ακολούθησαν εκείνη την ημέρα, καθώς και τα σκάφη που έλαβαν μέρος στην επιχείρηση, κάτι που σημαίνει ότι όλα αυτά τα σκάφη δεν είχαν φθάσει πριν από τις 19:08 το απόγευμα, όταν και ξεκίνησε η περισυλλογή των πληγέντων.


Ο υφυπουργός Ναυτιλίας προσθέτει επίσης ότι το σήμα του λιμενικού σώματος γράφτηκε την Τρίτη στις 24/07 στις 18:30 το απόγευμα, μια μέρα μετά τα γεγονότα, έχοντας πια τη συνολική εικόνα της κατάστασης.
Το επίμαχο δημοσίευμα


Η εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος” σε δημοσίευμα της ανέφερε ότι το Λιμενικό από τις 19:08, πριν καν πέσει η νύχτα δηλαδή ενημέρωνε για νεκρούς.


Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας, με βάση το δημοσίευμα της εφημερίδας, σημειώνει στο ημερολόγιο ότι την ώρα αυτή πραγματοποιήθηκαν συνεχείς ροές διασωθέντων στον λιμένα Ραφήνας καθώς και ανεύρεση σορών ατόμων από την περιοχή έξω από το λιμάνι ως το Μάτι και στην ευρύτερη περιοχή.


Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, στις 22:30 η ηγεσία του υπουργείου και του Σώματος, ο υφυπουργός Ναυτιλίας Ν. Σαντορινιός, ο Γ.Γ. Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής Χ. Λαμπρίδης αλλά και ο αρχηγός και ο υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος κύριοι Ράπτης και Ντούνης είχαν από κοντά ενημέρωση.


newsit.gr