Από την  Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020 τέθηκε  σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση η νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, υπό τον τίτλο «ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΘΕΣΜΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΕΝΔΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ».
Η διαβούλευση ολοκληρώνεται αύριο Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 18:00.

 Βέβαια το ενδιαφέρον στο νομοσχέδιο  εστιάζεται για την Κάλυμνο στο θέμα των στεγάστρων της παραλιακής και στα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί.

Σύμφωνα με τη διάταξη παρατείνεται μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2022  η υποχρέωση των καταστηματαρχών που διαθέτουν αυθαίρετες κατασκευές να τις καθαιρέσουν και να εναρμονιστούν σύμφωνα με τις μελέτες του ΔΛΤ .

 Μέχρι τότε αναβάλλονται υποχρεωτικά ποινικές δίκες, που σχετίζονται με την ανέγερση και χρήση των κατασκευών καθώς και την αναγκαστική είσπραξη των επιβληθέντων προστίμων και αποζημιώσεων.

 Βέβαια εκείνο που χρήζει διευκρίνισης είναι αν τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί θα διαγραφούν όταν  ο καταστηματάρχης που έχει αυθαίρετη κατασκευή την καθαιρέσει και  συμμορφωθεί με τις νέες μελέτες.

Σχετικό ερώτημα θέσαμε στο Δήμαρχο Δ.Διακομιχάλη.

Όπως είπε πρωταρχικός στόχος της Δημοτικής Αρχής ήταν να δοθεί παράταση μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2022. Το θέμα οριστικής  διαγραφής είναι ένα θέμα που θα το δει στη συνέχεια ώστε να βρεθεί η πιο βέλτιστη λύση. Το βασικό όπως είπε ήταν να δοθεί παράταση κάτι που το προβλέπει η διάταξη .

Αναλυτικό ρεπορτάζ για το τι προβλέπει η διάταξη μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ

 Εκτός του θέματος με τα στέγαστρα ο Δήμαρχος  ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμη η μελέτη για τη λειτουργία της Σχολής Μηχανικών στην ΑΕΝ που θα  καταθέσει στο ΥΝΑΝΠ .Επίσης είπε ότι εγκρίθηκαν οι οι περιβαλλοντολογικοί όροι για τον Περιφερειακό δρόμο Θέρμα –άγιος Σάββας

Δείτε το ρεπορτάζ που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς για το kalymnos-news.gr

kalymnos-news.gr