Τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Μακαριστού Μητροπολίτου Πέτρας κυρού Δημητρίου πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Κυριακής, στον εξωτερικό χώρο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού της Μεγάλης Παναγίας στη Νεάπολη, με αφορμή την συμπλήρωση φέτος 30 χρόνων (1990-2020) από την εκδημία του.

Τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος (που φιλοτέχνησε ο γλύπτης Βαγγέλης Ηλίας) έκαναν ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης μαζί με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίο.

Το κείμενο επάνω στην προτομή συνέγραψε ο Πρωτοπρεσβύτερος Ευάγγελος Παχυγιαννάκης.

Το πρωί, προ των αποκαλυπτηρίων, πραγματοποιήθηκαν Αρχιερατικό Συλλείτουργο και μνημόσυνο ιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου, Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγενίου και Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίου και του Επισκόπου Κνωσού κ. Προδρόμου.

Το παρών στη Λειτουργία και στην τελετή έδωσαν επίσης, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Μανόλης Θραψανιώτης, η Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Μαρία Χανιωτάκη-Μυλωνάκη, οι Δήμαρχοι Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός, Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννης Στεφανάκης και Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αγίου Νικολάου Χάρης Αλεξάκης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιάννης Ανδρουλάκης, ο πρόεδρος της Κοινότητας Νεάπολης Γιάννης Μηναδάκης, τοπικοί σύμβουλοι, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λασιθίου Μανόλης Καζαμίας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λασιθίου Μιχάλης Βασιλάκης και εκπρόσωπος του Λιμενικού Σώματος.

ΝΙΚΟΣ ΣΓΟΥΡΟΣ

anatolh.com