Με κάθε λαμπρότητα, παρουσία των αρχών της Χίου, του Μητροπολίτη Μάρκου αλλά και στελεχών ναυτιλιακών εταιρειών, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας (2/12) η υποδοχή των 42 σπουδαστών και σπουδαστριών για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020.

Πηγή:politischios.gr

Πλήθος προσκεκλημένων μετέβη με το πλοίο της γραμμής από τη Χίο στις Οινούσσες προκειμένου να υποδεχτούν το νέο αίμα της ελληνικής ναυτιλίας, εκείνους τους καπετάνιους και τις καπετάνισσες που θα αποτελέσουν το αύριο σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, καλούμενοι όχι μόνο να συνεχίσουν τη ναυτική παράδοση αλλά να τη σηκώσουν ακόμη υψηλότερα.

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα της σχολής ο διοικητή της Ακαδημίας Παντελής Βατούσης καλωσόρισε τη νέα γενιά της ΑΕΝ ενώ ακολούθησε η απονομή επαίνων και χρηματικών επάθλων στους αριστεύσαντες σπουδαστές.

Ξεχωριστή ήταν η αναφορά του Δημάρχου Γιώργου Δανιήλ, που εξήγγειλε πρωτοβουλίες ώστε να υπάρξει συνεργασία μεταξύ των περιοχών – Δήμων, που φιλοξενούν ΑΕΝ προς όφελος των ακαδημιών και των Σπουδαστών αλλά προς την κατεύθυνση της ενδυνάμωσης της εμπορικής ναυτιλίας και της ναυτικής εκπαίδευσης.