Ο «Φοίνιξ» έχει αναγνωρισθεί εκτός από την Ελλάδα από 22 ακόμη διεθνή νηολόγια-σημαίες και έχει γραφεία σε 10 χώρες

Μία ακόμη μεγάλη διάκριση για την ελληνική ναυτιλία έρχεται από τον κάδο των νηογνωμόνων. Πιο συγκεκριμένα.

Ο  «Φοίνιξ Νηογνώμων ΑΕ» ή Phoenix Register of Shipping όπως είναι γνωστός στο εξωτερικό, τον οποίο ίδρυσε το 2000, στην αυγή της νέας χιλιετίας, ο Άρης Αρβανιτάκης, ναυπηγός στο επάγγελμα  βρίσκεται στην «high performance» λίστα του Paris MOU, ενός θεσμού που ως σκοπό έχει να εξαλείψει τη λειτουργία πλοίων που δεν πληρούν τα πρότυπα ασφαλείας και προστασίας του περιβάλλοντος, μέσω ενός εναρμονισμένου συστήματος ελέγχου από τις λιμενικές αρχές κάθε κράτους που συμμετέχει στο λεγόμενο Μνημόνιο Συμφωνίας του Παρισιού.

Είναι ο πρώτος ελληνικών συμφερόντων νηογνώμονας που το πέτυχε πριν από τρία χρόνια. Η ουσία είναι ότι Phoenix Register of Shipping δεν είχε πορεία «φωτοβολίδας». Με τη νέα αξιολόγηση βρίσκεται και πάλι ψηλά δείχνοντας ότι έχει σταθερή ποιοτική πορεία και αποκτά θέση σημαντικού παίκτη στη συνείδηση της παγκόσμιας ναυτιλιακής βιομηχανίας.

Η επιταχυνόμενη ανοδική πορεία σημειώθηκε την τελευταία 10ετία για να οδηγήσει στην κορυφαία διάκριση.

« Άλλος ένας χρόνος επιτυχίας επιβεβαιώθηκε από τον Paris MoU Performance List που δείχνει με πεντακάθαρο τρόπο, ότι η απόδοση του PHRS δεν ήταν πυροτέχνημα αλλά αποτέλεσμα σκληρού, συστηματικού και ποιοτικού δουλειά με την πάροδο των ετών. Οι πλοιοκτήτες  μπορούν να είναι βέβαιοι  ότι το PHRS είναι ένας πολύ αξιόπιστος και αποτελεσματικός κρίκος στην αλυσίδα διαδικασιών της δραστηριοποίησης  του στόλου τους σε όλο τον κόσμο.

«Αυτό δείχνει τη δυναμική και την αξιοπιστία που έχουμε αποκτήσει αλλά και τις προοπτικές που διαμορφώνονται για εμάς» επεσήμανε στο ΝΜ ο Άρης Αρβανιτάκης: «Εμείς διατηρούμε υψηλή θέση και έχουμε σταθεροποιηθεί που δείχνει ουσία και όχι συγκυρία».

Ο «Φοίνιξ» έχει αναγνωρισθεί εκτός από την Ελλάδα από 22 ακόμη διεθνή νηολόγια-σημαίες και έχει γραφεία σε 10 χώρες. Τα κεντρικά βρίσκονται στην καρδιά του λιμανιού του Πειραιά, στη ΙΙ Μεραρχίας ενώ υπάρχουν γραφεία στη Γερμανία, Αγγλία, Ουκρανία, Τουρκία, Λίβανο, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ινδία, Νιγηρία, Νότια Αφρική και Παναμά.