Στην κατάσταση που επικρατεί στα νησιά σε συνδυασμό με τα επιδημιολογικά δεδομένα που καταγράφονται, κυρίως εν μέσω καλοκαιριού, αλλά και τους ελέγχους που πραγματοποιούνται από το Λιμενικό, αναφέρθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης μιλώντας στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» στον ΑΝΤ1.

Με αφορμή την αύξηση των κρουσμάτων στη Μύκονο, ο υπουργός υπογράμμισε ότι, «στα νησιά μεταβαίνει κόσμος και με άλλα μέσα εκτός των πλοίων, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν τηρούμε τα μέτρα αφού πάμε».

Μάλιστα, ερωτηθείς σχετικά με το αν θα δημιουργηθούν καμπίνες καραντίνας, μετά το περιστατικό της Πάρου το περασμένο Σαββατοκύριακο, απάντησε ότι, «μελετάμε όλα τα ενδεχόμενα, με τους ειδικούς, όταν είμαστε έτοιμοι, θα κάνουμε ανακοινώσεις».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Πλακιωτάκης υπερασπίστηκε τους Λιμενικούς και τους ελέγχους που κάνουν στα πλοία και υπενθύμισε ότι, πέρυσι αν και «δεν είχαμε εμβόλια και rapid tests, διαχειριστήκαμε μια χαρά τα ακτοπλοϊκά κι είχαμε ελάχιστα κρούσματα στην ακτοπλοΐα». Διαβεβαίωσε επίσης ότι, «οι έλεγχοι συνεχίζονται».

https://www.newsbeast.gr/health/coronavirus/arthro...