Η εταιρεία κρουαζιέρων ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να επιταχύνει περαιτέρω την απομάκρυνση κρουαζιερόπλοιων από το στόλο της το 2020, τα οποία ως τώρα αναμενόταν να πωληθούν κατά τα επόμενα χρόνια.

Συγκεκριμένα, συνολικά 13 πλοία που αναμένεται να αποχωρήσουν από το στόλο εντός της χρονιάς,που αντιπροσωπεύουν σχεδόν 9% μείωση της τρέχουσας χωρητικότητας, δήλωσε η Carnival.

Η εταιρεία πούλησε ήδη ένα πλοίο τον Ιούνιο του 2020 και έχει συμφωνίες για τη διάθεση πέντε πλοίων και προκαταρκτικές συμφωνίες για τρία επιπλέον πλοία, όλα τα οποία αναμένεται να αποχωρήσουν από τον στόλο τις επόμενες 90 ημέρες. Πέραν αυτών, πριν από το οικονομικό έτος 2020 είχε ανακοινωθεί η πώλησης τεσσάρων πλοίων.

"Κόβουμε απότομα τα λιγότερο αποδοτικά πλοία", δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Άρνολντ Ντόναλντ, σεσύσκεψη της Carnival την Παρασκευή.

Η Carnival Corporation, ένας από τους μεγαλύτερος Ομίλους κρουαζιέρας παγκοσμίως, ανέφερε ζημιές 4,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων ή 6,07 δολάρια ανά μετοχή, επί εσόδων 740 εκατομμυρίων δολαρίων για το δεύτερο τρίμηνο 2020 που έληξε στις 31 Μαΐου 2020.

Το αντίστοιχο περσινό διάστημα είχε καθαρά κέρδη 451 εκατομμυρίων δολαρίων ή 0,65 δολάρια ανά μετοχή, επι εσόδων 4,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το δεύτερο τρίμηνο του περασμένου έτους.

Οι διάφορες εταιρείες του Group Carnival μετέφεραν φέτος 426.000 επιβάτες σε σύγκριση με 3,1 εκατομμύρια για την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους (87% μείωση).

dealnews.gr