Στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης βρίσκεται εδώ και λίγες μέρες δεμένο το πλοίο Valiant Energy.

Πρόκειται για ένα πλοίο εφοδιασμού εξεδρών εξόρυξης πετρελαίου, το οποίο έχει ως αποστολή τη μεταφορά των απαραίτητων υλικών εξοπλισμού στις εξέδρες και στα γεωτρύπανα, ενώ δραστηριοποιείται σε επιχειρήσεις πυρόσβεσης, αντιρύπανσης, διάσωσης, ρυμούλκησης εξεδρών, πόντισης αγκυρών κ.ά.

Πληροί τις προδιαγραφές FF3 με νερό (τρία κανόνια πυρόσβεσης με παροχή 2.500 κυβικά μέτρα νερού την ώρα το καθένα) και FF2 με αφρό (δύο κανόνια, στα δεξιά και αριστερά του πλοίου).

Ως προς την περισυλλογή ναυαγών, το Valiant Energy έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει έως 155 άτομα σε εσωτερικό χώρο με καθίσματα, 4 άτομα με κρεβάτια και 2 άτομα σε κρεβάτια νοσοκομείου.

energy valiant1

Έχει μήκος 65,2 μέτρα, πλάτος 15,5 μέτρα και ωφέλιμο φορτίο 1.800 τόνων. Φέρει δύο μηχανές Wartsila NOHAB Diesel ισχύος 2433 κιλοβάτ (kw) η κάθε μία και πρόσθετο μηχανικό εξοπλισμό κατάλληλο για τις εργασίες που εκτελεί. Μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα 14,5 κόμβων, ενώ έχει πλήρωμα 22 ατόμων.

To Valiant Energy έχει κατασκευαστεί στη Νορβηγία και έχει ναυπηγηθεί με τους κανόνες του νορβηγικού νηογνώμονα DNV, ο οποίος θεωρείται ο καλύτερος παγκοσμίως..

Το συγκεκριμένο πλοίο πριν από 6 χρόνια πήγε στην Καβάλα για τις εξέδρες πετρελαίου και οι πληροφορίες λένε πως έχει αποκτηθεί από επιχειρηματία της Αλεξανδρούπολης που δραστηριοποιείται στα ρυμουλκά και έχοντας ως στόχο να το λειτουργήσει στο σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου LNG κατά την διάρκεια κατασκευής , αλλά και λειτουργίας του.

2020net.gr