Νοτίου Αιγαίου

Έτοιμη να προχωρήσει τη διαδικασία αδειοδότησης για το δίκτυο των υδατοδρομίων είναι η περιφέρεια νοτίου Αιγαίου, η οποία σύντομα θα προχωρήσει σε διαγωνισμό για την ανάδειξη αναδόχου που θα αναλάβει το έργο.

Στη συνεδρίαση της επόμενης οικονομικής επιτροπής την Τρίτη 24 Ιουλίου, το θέμα θα συζητηθεί ώστε να εγκριθούν οι όροι δημοπράτησης και η επιτροπή του διαγωνισμού που θα αφορά συγκεκριμένα την παροχή υπηρεσιών για το έργο «αδειοδότηση υδατοδρομίων της περιφέρειας νοτίου Αιγαίου». Για το έργο έχει δεσμευθεί ποσό 490.000 ευρώ.

Στην ίδια συνεδρίαση θα συζητηθεί και το θέμα της διαφημιστικής προβολής της περιφέρειας νοτίου Αιγαίου στο διεθνές τηλεοπτικό δίκτυο του ομίλου CNN International, κατά την οποία θα εγκριθεί η δαπάνη, για την καμπάνια.

 Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρα από τη δημιουργία τηλεοπτικού σποτ η συνεργασία με το CNN θα περιλαμβάνει και τη διεξαγωγή έρευνας η οποία θα αποτυπώνει τις επιπτώσεις από την προβολή του μέσω του δικτύου στο κοινό. Μάλιστα για το σκοπό αυτό το CNN International διαθέτει και ειδικό τμήμα που ασχολείται με αυτό το αντικείμενο.

Η περιφέρεια εκτιμά ότι ο συγκεκριμένος όμιλος είναι ο καλύτερος σε αυτό το επίπεδο, και θα μπορέσει να διαφημίσει αποτελεσματικά τα νησιά μας, καθώς προσφέρει ένα συνδυασμό υπηρεσιών που δεν μπορεί να συγκριθεί με κανένα άλλο τηλεοπτικό ενημερωτικό δίκτυο.

Εκτιμάται ότι πάνω από 450 εκατομμύρια σπίτια και ξενοδοχεία παρακολουθούν το CNN σε όλο τον κόσμο, καταγράφονται πάνω από 3 δισεκατομμύρια αναγνώσεις σελίδων στο website ανά μήνα, πάνω από 100 εκατομμύρια χρήστες το ακολουθούν σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα, και πάνω από 270 εκατομμύρια μοναδικοί χρήστες το χρησιμοποιούν ως πηγή ενημέρωσης ανά μήνα και τέλος πραγματοποιούνται πάνω από 500 εκατομμύρια προβολές των βίντεο του ανά μήνα.

Πρέπει ειδικά να τονιστεί ότι το CNN είναι το πρώτο διεθνές τηλεοπτικό δίκτυο σε όλες τις μετρήσεις για όλες τις πλατφόρμες δηλαδή τηλεόραση, διαδίκτυο, και κοινωνικά δίκτυα, ενώ έχει σχεδόν 45% περισσότερους τηλεθεατές από το BBC.