Η Eagle Bulk Shipping ανακοίνωσε την προσφορά μετατρέψιμων χαρτονομισμάτων αξίας 100 εκατομμυρίων δολαρίων σε ιδιωτική τοποθέτηση σε ειδικούς θεσμικούς αγοραστές.

Η Eagle Bulk σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τα καθαρά έσοδα από την προσφορά για να χρηματοδοτήσει ένα μέρος της συνολικής τιμής αγοράς μέχρι έξι σύγχρονα πλοία Ultramax υψηλών προδιαγραφών και για γενικούς εταιρικούς σκοπούς, συμπεριλαμβανομένου του κεφαλαίου κίνησης.

"Το κλείσιμο της αγοράς των πλοίων εξαγοράς υπόκειται σε συνήθεις συνθήκες.Μπορούν να προκύψουν ορισμένα γεγονότα που θα μπορούσαν να έχουν ως αποτέλεσμα η εταιρεία να μην παραλάβει κανένα από τα σκάφη εκτόξευσης, περιλαμβανομένης χωρίς περιορισμό της συνολικής απώλειας ενός πλοίου, μια εποικοδομητική ολική απώλεια ένα σκάφος ή σημαντική ζημιά σε ένα σκάφος πριν από την παράδοσή του ", δήλωσε ο εισηγούμενος στον Nasdaq ξηρός χύδην κύριος σε δελτίο τύπου.

Οι σημειώσεις θα ωριμάσουν την 1η Αυγούστου 2024 και μπορούν να μετατραπούν, κατόπιν επιλογής του κατόχου, σε μετρητά, μετοχές ή συνδυασμό μετρητών και μετοχών κατά την εκλογή της εταιρείας.

Με έδρα το Στάμφορντ του Κοννέκτικατ, με γραφεία στη Σιγκαπούρη και το Αμβούργο, ο Eagle επικεντρώνεται αποκλειστικά στο ευέλικτο τμήμα μεσαίου μεγέθους ξηρού πλοίου και κατέχει έναν από τους μεγαλύτερους στόλους των πλοίων Supramax / Ultramax στον κόσμο. Την 31η Δεκεμβρίου 2018, η εταιρεία διέθετε στόλο 47 σκαφών.