Ως ένα «θησαυρό» για το νησιώτικο χώρο της Ελλάδας χαρακτήρισε τη Σαμοθράκη η γενική γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής, Χριστιάνα Καλογήρου, η οποία βρίσκεται σήμερα στο «νησί της Φτερωτής Νίκης» μαζί με τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος της Ελληνικής Ακτοφυλακής, Θεόδωρο Κλιάρη.


Εξάλλου, στη χθεσινή συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Έβρου, Δημήτρη Πέτροβιτς, συζήτησαν για πολλά θέματα του Νομού, ανάμεσα στα οποία ήταν και η ανάγκη προμήθειας ασθενοφόρου σκάφους για να μεταφέρονται τα επείγοντα περιστατικά από το Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης στην Αλεξανδρούπολη.

«Θα ήθελα να τονίσω τη σημασία του νησιού της Σαμοθράκης, τις αναπτυξιακές δυνατότητες που έχει αυτό το νησί. Φέτος η ακτοπλοϊκή του σύνδεση ενισχύεται περισσότερο με τη σύνδεση Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη-Λήμνος» δήλωσε η κα Καλογήρου χαρακτηριστικά, εξηγώντας πως έτσι, τα νησιά Σαμοθράκη-Λήμνος μπορούν σιγά-σιγά να αναπτύξουν συνέργειες ανάπτυξης και μιας κοινής πορείας που η γεωγραφική τους θέση τους επιτρέπει.

«Μπορούν έτσι να δώσουν ώθηση όχι μόνο στον τουρισμό αλλά και στο εμπόριο, τις εμπορικές σχέσεις μεταξύ των δύο νησιών και σε όλες τις δυνατότητες που έχουνε» επεσήμανε στη συνέχεια.

Αναφορικά με το νησί, η κα Καλογήρου το χαρακτήρισε ως ένα νησί με πολλά ζητήματα αλλά και πολλές δυνατότητες ανάπτυξης. «Η Σαμοθράκη είναι πραγματικά ένας θησαυρός στο νησιωτικό μας χώρο που μπορεί να αξιοποιηθεί. Η νέα γραμμή δίνει νέες δυνατότητες ανάπτυξης. Κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την ανάπτυξη των νησιών μας» κατέληξε.

https://www.evros24.gr/