Με ταχείς ρυθμούς προχωράει η ηγεσία της ΕΛΑΣ στην επάνδρωση της ομάδας ΔΕΛΤΑ, ώστε να βγει άμεσα στους δρόμους

Στην άμεση επανασύσταση της ομάδας ΔΕΛΤΑ προχωρά η ηγεσία της ΕΛΑΣ, μετά και τη σχετική πολιτική απόφαση της κυβέρνησης. Η ανάγκη ταχείας επέμβασης και, κυρίως, αντιμετώπισης της δράσης των αντιεξουσιαστών στα Εξάρχεια, και όχι μόνον, μοιάζει να βρίσκεται στον πυρήνα της επιτάχυνσης της διαδικασίας.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Law and Order, έχουν ήδη γίνει διερευνητικές επαφές με στελέχη που είχαν υπηρετήσει στην ομάδα μέχρι και τη διάλυσή της από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αύριο Τρίτη ξεκινά ο κύκλος των συνεντεύξεων για την αξιολόγηση των υποψηφίων που θα επανδρώσουν την ομάδα ΔΕΛΤΑ.

Στην πρώτη φάση των συνεντεύξεων, η προτεραιότητα θα δοθεί σε αστυφύλακες, πρ. Ειδικούς φρουρούς, που έχουν υπηρετήσει στη ΔΕΛΤΑ και, κατά το παρελθόν, στο βαθμό βεβαίως που και οι ίδιοι επιθυμούν να επιστρέψουν.
Σημείωση: Η αδυναμία ταχείας παρουσίας αστυνομικών δυνάμεων στα σημεία «παρέμβασης» των αντιεξουσιαστών και, κατά συνέπεια, η απουσία συλλήψεων είναι τα δύο δεδομένα που «πιέζουν» για απαντήσεις.