Με έκπληξη διαβάσαμε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων το απόσπασμα είδησης που ακολουθεί, το οποίο -εάν ισχύει- θα εμπλέξει τους αστυνομικούς σε ελέγχους εισιτηρίων στις αστικές συγκοινωνίες.

Το απόσπασμα από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σειρά ενεργειών με στόχο την βελτίωση των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας δρομολογεί το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, μετά από συνάντηση που είχε ο υφυπουργός Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης με τον πρόεδρο του ΟΑΣΑ Ιωάννη Σκουμπούρη και τον διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού Νίκο Αθανασόπουλο. Παράλληλα, το υπουργείο Μεταφορών ήρθε σε συνεννόηση με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την συνδρομή της Αστυνομίας στους ελέγχους εισιτηρίων, ενώ ήδη είναι εμφανής η παρουσία Αστυνομικών σε κεντρικούς σταθμούς.

Το σχόλιο του katechaki.gr

Θέλουμε να πιστέψουμε ότι προφανώς πρόκειται για παρανόηση του συντάκτη, καθώς αδυνατούμε να σκεφτούμε ότι η ΕΛ.ΑΣ. -πάνω που αφήνει πάρεργα κι ασχολείται με την πραγματική της αποστολή- θα εμπλακεί σε ελέγχους εισιτηρίων στις αστικές συγκοινωνίες. Ο ρόλος των αστυνομικών είναι άλλος, όχι να ελέγχουν εάν ο σπουδαστής «χτύπησε» εισιτήριο, δίκην μπαμπούλα.

Η νέα πολιτική και φυσική ηγεσίας της Αστυνομίας γνωρίζουν ότι το τελευταίο που χρειάζεται το Σώμα είναι επιπλέον πάρεργα και δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι θα συμφωνήσουν. Σιγά – σιγά η ΕΛ.ΑΣ. αρχίζει να κερδίζει ξανά τη μάχη με την εγκληματικότητα κι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι αστυνομικοί κάνουν τη δουλειά τους. Ας μην τους εμπλέξουν με ένα ακόμα πάρεργο.

katechaki.gr