Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων εξέδωσε το εξής ενημερωτικό δελτίο:

Η Ομοσπονδία στο παρελθόν με πρωτοβουλία της,  ενήργησε σχετικά για την άρση της αδικίας  περί ίσης αποδόσεως του επιδόματος εξομάλυνσης μεταξύ συζύγων ενστόλων με τέκνα.  Με την επιμέλεια της και την αντίστοιχη ενημέρωση σε κάθε ενδιαφερόμενη, προκάλεσε ομαδικές αγωγές για την αποκατάσταση της ανισότητας μεταξύ συζύγων ενστόλων όσο αφορά την απόδοση του εν  λόγου επιδόματος και στους δύο συζύγους με τέκνα.

Πεπεισμένοι για την αποκατάσταση της αδικίας, προκλήθηκε αγωγή και διεκδικήθηκε  για τις γυναίκες των Σωμάτων Ασφαλείας ( Αστυνομία, Πυροσβεστική και Λιμενικό ) με συζύγους ενστόλους που κατείχαν τέκνα για το διάστημα   2008 -2009.

Για τις γυναίκες συναδέλφους που ενδιαφέρθηκαν και κατέθεσαν αγωγή, η ΠΟΣΥΦΥ σήμερα δικαιώνεται και ενημερώνει πως όλες οι αγωγές που επιμελήθηκε μέσω της «Δικηγορικής Εταιρείας ΚΑΛΟΥΔΗ» με την οποία συνεργάζεται, είχαν θετική έκβαση και αποζημιώνει με χρηματικά ποσά από 1530 € έως 1950 € έκαστη.  

Ήδη η ΠΟΣΥΦΥ ενημερώνει την κάθε ενάγουσα τόσο για το ποσό που τις δικαιώνει όσο και για ενδεχόμενες εκκρεμότητες δικαιολογητικών.

Με συνέπεια και υπεύθυνη στάση, ως Ομοσπονδία παραμένουμε πιστοί στη θέση μας για κάθε μισθολογική, εισοδηματική αδικία πως ο αγώνας σε κάθε επίπεδο (συνδικαλιστικό ή δικαστικό) θα είναι συνεχής.