Στις Κυκλάδες μεταβαίνουν σήμερα ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας Νοτίου Αιγαίου Ευθύμιος Καλαμάτας και ο πρόεδρος της ΠΟΑΞΙΑ Γιάννης Κατσιαμάκας προκειμένου να καταγράψουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοί τους σε Μύκονο και Σαντορίνη.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στα δύο νησιά, οι δύο πρόεδροι θα έχουν συνα-ντήσεις με τους επικεφαλής των υπηρεσιών της αστυνομίας εκεί, αλλά και συναδέλφους τους προκειμένου να ενημερωθούν πλήρως για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους ώστε με συγκεκριμένες προτάσεις να προωθήσουν την επίλυσή τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εκδόθηκε από την Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας Νοτίου Αιγαίου έχει ως εξής:
«Η Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας Νοτίου Αιγαίου δια του Προέδρου της αλλά και ο ίδιος ο Πρόεδρος ΠΟΑΞΙΑ κος Γιάννης Κατσιαμάκας μεταβαίνουν προγραμματισμένα και αποφασιστικά στις Κυκλάδες την Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018 για επίλυση ζητημάτων που αφορούν ιδίως τα επιφορτισμένα με ιδιαίτερο Τουρισμό άρα και προβλήματα νησιά όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη.

Η λειψανδρία εκεί δημιουργεί μεγάλα προβλήματα  και οι ελάχιστοι Αστυνομικοί που επανδρώνουν τα Τμήματα αυτά δίνουν αληθινές μάχες κάθε μέρα. Ένα τεράστιο ζήτημα υπάρχει στο Α. Τ  Θήρας όπου Υπηρετούν  δύο μόνο Αξιωματικοί στον βαθμό του Υπαστυνόμου Β.

Οι προγραμματισμένες συναντήσεις με κ. Γενικό Νοτίου Αιγαίου αλλά και με τον Αστυνομικό Διευθυντή Κυκλάδων καθώς και όλους τους Αξιωματικούς και η Συνεργασία μας με την Διοίκηση είναι επιβεβλημένη.

Μετά την καταγραφή των ζητημάτων και τα αποτελέσματα που θα προκύψουν από τις συναντήσεις αυτές θα μεταφέρουμε τα εμπεριστατωμένα συμπεράσματά μας και τις προτάσεις μας στο Αρχηγείο για την εξεύρεση εφικτών λύσεων έστω και εν μέσω μηνός Αυγούστου για την φετινή περίοδο αλλά και για εξεύρεση οριστικών λύσεων για τις επόμενες χρονιές.

Ευθύμιος Ι. Καλαμάτας
Πρόεδρος Αξιωματικών Αστυνομίας
Νοτίου Αιγαίου».