Διπλή επιτυχία για τα στελέχη της Αστυνομίας με το ... καλημέρα του Μαϊου. Σε δύο νησιά των Κυκλάδων, αρχικά στη Σαντορίνη με εντοπισμό φυτείας κάναβης και στην Πάρο με την σύλληψη τεσσάρων προσώπων για κατοχή, εμπόριο και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών 

Ας ξεκινήσουμε από την Σαντορίνη και την Πρωτομαγιά όπου " Συνελήφθησαν στη Θήρα, ύστερα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, δύο ημεδαποί ηλικίας 60 και 64 ετών κατηγορούμενοι για κατοχή, καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Όπως προκύπτει από την αξιολόγηση των στοιχείων της υπόθεσης, οι κατηγορούμενοι προέβαιναν συστηματικά στην καλλιέργεια φυτών κάνναβης, τα οποία επεξεργάζονταν (αποκομιδή-αποξήρανση-αποθήκευση) με σκοπό την περεταίρω διάθεσή τους προς πώληση.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ειδικών επιχειρησιακών δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, το απόγευμα της Πρωτομαγιάς πραγματοποιήθηκαν στοχευμένες διαδοχικές έρευνες στα σπίτια των δραστών και σε περιβάλλοντα χώρους αυτών όπου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά: Ακατέργαστη κάνναβη βάρους 796 γραμμάρια, αποξεραμένα φύλλα κάνναβης 273,8 γραμμάρια,  63 δενδρύλλια κάνναβης σε πλήρη ανάπτυξη, τα οποία ξεριζώθηκαν 5 αποξηραμένα φυτά κάνναβης,  Ζυγαριά ακριβείας,  Σπόροι κάνναβης βάρους -501- γραμμάρια,  Δοχεία αποθήκευσης ναρκωτικών ουσιών. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Νάξου".

Και γυρίζουμε στη Πάρο, όπου την Πέμπτη 2 ΜαΪου είχαμε μία ακόμη σύλληψη...  Και όπως διαβάζουμε στην σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας  Συνελήφθησαν την 2 Μαΐου 2019 στην Πάρο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πάρου, μια 66χρονη αλλοδαπή και τρεις ημεδαποί ηλικίας 53 και 43 και 21 ετών, εμπλεκόμενοι σε υπόθεση ναρκωτικών ουσιών. Σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα η οποία περιλαμβάνει τα αδικήματα της εισαγωγής-μεταφοράς-κατοχής ναρκωτικών ουσιών με σκοπό τη διακίνηση, παράνομης οπλοκατοχής και κατοχής λαθραίων καπνικών προϊόντων.

Ειδικότερα, απογευματινές ώρες της Πέμπτης πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι και έρευνες στα σπίτια των δραστών όπου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά: Κάνναβη κατεργασμένη 371,2gr,  Κάνναβη ακατέργαστη 209,2gr, 2 Ζυγαριές ακριβείας,  Σιδερογροθιά,  Πτυσσόμενο μαχαίρι τύπου πεταλούδα 19 πακέτα τσιγάρων, χωρίς ειδική φορολογική ταινία,  5 κινητά τηλέφωνα... Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου.

naxospress.gr