Επεισόδιο ξυλοδαρμού δύο νεαρών κατοίκων του νησιού από ομάδα αστυνομικών σημειώθηκε στην Μύκονο.

Ο δήμαρχος του νησιού Κωνσταντίνος Κουκάς επικοινώνησε με τον νέο αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., Αριστείδη Ανδρικόπουλο, από τον οποίο έλαβε τη διαβεβαίωση ότι η υπόθεση θα διερευνηθεί σε βάθος και θα αποδοθεί δικαιοσύνη.

Επίσης επικοινώνησε με τις οικογένειες των δύο Μυκονιατών εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράστασή του, ευχόμενος ταχεία ανάρρωση.

Ο δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς δήλωσε: «Καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε μορφή βίας από όπου κι αν προέρχεται και ζητούμε από την Ελληνική Δικαιοσύνη να τιμωρήσει παραδειγματικά τους ενόχους. Είναι αδιανόητο εν έτει 2018 να επιλέγεται η βία, ως μόνος τρόπος επίλυσης οποιοδήποτε ασήμαντων ή σημαντικών διαφορών, μεταξύ πολιτισμένων ανθρώπων».

«Είναι κάτι παραπάνω από αδιανόητο όμως, εκπρόσωποι του νόμου, αστυνομικοί δηλαδή που φιλοξενούνται μάλιστα από το Δήμο Μυκόνου και οι οποίοι έχουν σταλεί από την ΕΛΑΣ στη Μύκονο για να συνδράμουν στην πάταξη των φαινομένων βίας και ανομίας, να κατέχουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε αντίστοιχα συμβάντα.

Πριν λίγες εβδομάδες ζήσαμε τον άγριο ξυλοδαρμό του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, τώρα ζούμε ακόμα έναν άγριο ξυλοδαρμό δυο νεαρών Μυκονιατών από 4-6 αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής, όπως έχουμε ενημερωθεί. Θέλω να τονίσω, ότι ως δήμαρχος δε θα δείξω την παραμικρή ανοχή σε ανάλογες συμπεριφορές. Χωρίς ασφάλεια καταλύεται κάθε έννοια δημοκρατικής ελευθερίας!», πρόσθεσε.

Καταλήγοντας, τόνισε: «Καλώ εκ νέου τη νέα υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τον νέο Αρχηγό της ΕΛΑΣ - τον οποίο ευχαριστώ ιδιαίτερα για το άμεσο ενδιαφέρον και σε αυτή την υπόθεση - να παρέμβουν άμεσα και καταλυτικά, προκειμένου να επιτευχθεί η επιβολή του νόμου και να εδραιωθεί και πάλι το αίσθημα ασφάλειας στο νησί.

Θέλω να ευχηθώ περαστικά στους δυο νεαρούς Μυκονιάτες και ως Δήμαρχος Μυκόνου και δικηγόρος δεσμεύομαι ότι θα παρακολουθήσω στενά την υπόθεση, έως ότου αποδοθεί δικαιοσύνη».

Πηγή: Μύκονος: Ο δήμαρχος καταγγέλλει άγριο ξυλοδαρμό δύο νεαρών από αστυνομικούς -Επικοινώνησε με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. | iefimerida.gr