Την Κυριακή λαμβάνεται ή εκχωρείται αναλόγως οπτικής η ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και τη Δευτέρα συγκαλείται το ΚΥΣΕΑ για την απόφαση τοποθέτησης του
κ. Μιχάλη Καραμαλάκη κι επίσημα πλέον ως νέου αρχηγού της ΕΛΑΣ. Το bloko.gr είχε προαναγγείλλει όλες τις εξελίξεις, με μοναδικό αιφνιδιασμό μας τη τοποθέτηση του κ. Λευτέρη Οικονόμου ως υφυπουργού, καθώς επίσης το μεγάλο αριθμό γενικών γραμματέων. Υπήρξαν προμηνύματα (πλην του κ. Τσουβάλα για τον οποίο έχουμε γράψει προ πολλού) αλλά τα ... αγνοήσαμε.


Το πολύ μέσα σε δύο ημέρες σημειώνουν έγκυρες κι έγκριτες πηγές ενημέρωσης οι κρίσεις- προαγωγές - τοποθετήσεις θα έχουν ολοκληρωθεί, προκειμένου ν' αρχίσει ν' αναπτύσσεται το νέο κεραυνοβόλο σχέδιο της αντεγκληματικής πολιτικής. Ένα πολυσύνθετο μπλιτς κρικ.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως σημειώνεται, αναμένεται η κατάληψη της ανώτατης πυραμίδας της ΕΛΑΣ από αξιωματικούς είτε από, είτε προερχόμενους από την Κρήτη. Πλην του κ. Καραμαλάκη, βέβαιη θεωρείται η τοποθέτηση του κ. Κων. Λαγουδάκη στη θέση του επιθεωρητή νότιας Ελλάδας. Σ' εκείνη του επιτελάρχη το πιο πιθανό είναι να προορίζεται αξιωματικός που υπηρετεί στο υπουργείο και κατάγεται από τη μεγαλόνησο, ενώ για τη θέση του υπαρχηγού δίνεται μάχη μεταξύ ενός Κρητικού κι ενός Αχαιού αντιστράτηγου. Πιο πιθανό είναι, να επικρατήσει ο δεύτερος, παρότι ο πρώτος φέρεται να έδωσε προεκλογική μάχη για την ανάδειξη της κ. Μπακογιάννη ως πρώτη σε ψήφους βουλευτή Χανίων. Σε ότι αφορά στο προηγούμενο διάστημα θητείας και παρότι ευνοημένος από τον κ. Καραμαλάκη τάχθηκε αναφανδόν υπέρ του κ. Ανδρικόπουλου.

Σε ότι αφορά στις νευεαλγικές θέσεις της ΓΑΔΑ, της ασφάλειας και της αντιτρομοκρατικής, οι ίδιες πηγές ενημέρωσης τονίζουν πως οι λύσεις έχουν βρεθεί με δεδομένο ότι κάποιοι από τους καρατομηθέντες των τελευταίων κρίσεων προορίζονταν για τις υπηρεσίες αυτές κι έτσι αναμένεται να γίνουν μετακινήσεις αξιωματικών είτε από γραφεία των ίδιων ορόφων (α και γ) είτε έναν όροφο πιο κάτω (β.).


του Γιώργου Καραϊβάζ

bloko.gr