Υπόθεση διαρκείας για την ΕΛ.ΑΣ. η κατάσχεση ποσοτήτων «μαμούθ» κοκαΐνης στα ελληνικά λιμάνια


Με αφορμή την κατάσχεση ποσότητας «μαμούθ» κοκαΐνης σε κοντέινερ στον Πειραιά την Παρασκευή, στο πλάισιο μεγάλης επιχείρισης ανδρών του Λιμενικού, της ΕΛ.ΑΣ. και του ΣΔΟΕ, σημειώνεται πως η εν λόγω επιχείριση είναι διαρκείας, με πρώτο σταθμό τις 2 Αυγούστου, όταν στην κατάσχεση πάνω από 51 κιλών κοκαΐνης προχώρησαν άντρες του Λιμενικού Σώματος, στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, στις 2 Αυγούστου οι Αρχές με τη βοήθεια μονάδας x-ray του τελωνείου Θεσσαλονίκης, εντόπισαν σε κοντέινερ με μπανάνες κοκαΐνη συνολικού βάρους 51 κιλών.

Λίγες μέρες μετά, στις 13 Αυγούστου, βρέθηκαν σε άλλο κοντέινερ άλλα 24 κιλά κοκαΐνης και η συνέχεια δίνεται στο λιμάνι, με 100 κοντέινερ.

Σήμερα, Παρασκευή 13 Αυγούστου, η υπόθεση μπαίνει πλέον στην τελική της φάση, με τις αρχές να έχουν κατασχέσει το μεγαλύτερο μέρος της ναρκωτικής ουσίας, ωστόσο οι έρευνες συνεχίζονται και βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Μάλιστα, η κατασχεμένη ποσότητα αναμένεται να αυξηθεί τις επόμενες μέρες.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί τέσσερα άτομα, ενώ σύμφωνα με πηγές, το κατασχεμένο ποσό από 100 περίπου κοντέινερ αγγίζει τον μισό τόνο.

Απώτερος σκοπός της Ελληνικής Αστυνομίας είναι να εντοπιστούν τόσο οι παραλήπτες, όσο και τα «μεγάλα αφεντικά», καθώς και να ξεκαθαριστεί πως τα λατινοαμερικάνικά καρτέλ έχουν βάλει στο στόχαστρο την Ελλάδα.